Op de laatste dag stralend weer maar zwemmen in zee was verboden

Het was vandaag stralend weer op Fuerteventura maar de wind kwam uit zee dus was zwemmen verboden. Je mag dan tot je knieën in zee en niet verder. Dat klinkt heel streng maar er verdrinken jaarlijks zo’n 80 mensen op de Canarische eilanden. 

Gisteren waren we al verwend met de golven maar vandaag ging het echt niet lukken om de zee in te gaan. De Life Guards hadden zelfs extra vlaggen neergezet omdat het streng verboden was om te zwemmen. De stroming is hier zo hard dat het bijna onmogelijk is om weer terug het strand op te komen.

We hebben gewandeld in de duinen en dat was ook leuk. Door het klimmen in de duinen kreeg Hector na een uur wel weer last van zijn knieën. 

Het kan ook zijn dat het is gekomen door wat rare sprongen die we hebben genomen vanaf de top van een bergje. 
Op de terugweg hebben we nog wat foto’s gemaakt en daarna zijn we gaan lunchen. 

We zullen het klimaat hier wel missen als we weer in Nederland zijn. Toch vinden we een weekje Texel nog steeds bijna net zo leuk als een week Canarische eilanden.

In de middag hebben we het zwembad onveilig gemaakt. Door de harde wind is het nog steeds erg koud. Hector heeft het ook vandaag weer het langste volgehouden in het water. In het hotel en dus ook in het zwembad was het nog steeds lekker rustig.

Morgenmiddag vliegen we weer terug naar Nederland. We gaan Fuerteventura vast wel missen maar we hebben geconcludeerd dat we eigenlijk niet meer terug hoeven naar onze vaste plek hier. RIU heeft zijn glans verloren en het is allemaal een beetje armoedig aan het worden hier. Dat was het twee jaar geleden ook al maar toen wilden we het eigenlijk nog niet zien. Nu zijn we er wel klaar mee. We vonden het wel fijn om hier nog een keer terug te komen omdat Marlies hier ook vaak met ons is geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *