Hoe ga je om met pesten, treiteraars en plaaggeesten

Vanmorgen vroeg begon het echte leven weer. Hector weer naar school en Peter had zijn poetsdag en moest daarna werken in Den Haag. Hector had slecht geslapen want de overburen hebben hun licht tegen inbrekers in de voortuin die de hele straat uitlicht weer aangezet. Zeer irritant.

Vanmorgen bezorgde Jysk ook twee nieuwe eetkamerstoelen. Er was één stoelpoot kapot die onder garantie vervangen zou worden maar blijkbaar kan dat alleen per set van twee geheel nieuwe stoelen worden opgelost. Ook goed maar wel vreemd.

Na het poetsen van de hut is Peter voor de tweede keer vandaag met Trûlah de polder ingegaan en onderweg kwamen we ook Kate tegen. Wij dachten altijd dat Trûlah een oerhond was maar boerboel Kate is het echt.

Onderweg kwamen we de rest van buurtroedel nog tegen en de honden hebben lekker kunnen keten en zwemmen. Peter kreeg meteen commentaar over het nieuws over de aanslag in Den Haag waarbij een man mensen op straat probeerde te fileren. Waarom de NOS dat dan een verwarde man noemt in plaats van een terrorist. Dat is ook ingewikkeld maar zolang IS zo’n aanslag niet opeist en de politie het een verwarde man blijft noemen kan je waarschijnlijk ook niet veel anders zeggen. Daarbij gaat Peter daar ook niet over maar hij snapt wel dat het ingewikkeld is soms. Als eigenaar van een hond heb je de beste graadmeter om de staat en de straat te vergelijken.

Het was gezellig in de polder en mooi weer en dus moest Peter uiteindelijk racen om nog enigszins op tijd op zijn werk te komen. Omdat het nog reces was, was het nog rustig in Den Haag maar Nieuwsuur had wel een bijdrage vanuit Den Haag.

Hector had een rotdag op school omdat ze hem pesten. Hij heeft al een maand een vriendin (sorry was voorheen geheim) en daarmee pesten ze hem. Een groepje klasgenoten bemoeid zich met hun relatie en Hector trekt zich dat aan. Peter heeft hem uitgelegd dat mensen die zich met andere mensen bemoeien lozers zijn en zich beter met zichzelf kunnen bezighouden. Negeren is de beste optie maar er zijn ook kinderen die hem treiteren. Dat zijn natuurlijk altijd dezelfde omdat het in hun genen zit. Gelukkig zit het niet bij Hector in zijn genen en dat is waarschijnlijk ook waarom het botst. Omdat Peter vandaag aan het werk was zijn dit elke keer ingewikkelde momenten. Je wil het liefst thuis zijn om dit met Hector te bespreken maar dat gaat dus alleen per telefoon of app.

Hector heeft vandaag lasagne bij Luc, Ilona, Madelief en Job gegeten. Na het eten is Hector met Job, Hugo en Trûlah gaan wandelen en kwamen ze Laura met Luna en Bella (honden) nog tegen. Dolf gaat dan ook gewoon mee en dat gaat allemaal goed.

Toen Hector naar bed wilde gaan heeft hij nog aangebeld bij de overburen om te vragen of ze het licht konden uitschakelen omdat hij er weer niet van kan slapen. Hector kreeg een vaag antwoord en daaruit bleek niet echt dat ze dat dit keer wel gaan doen. Vorige keer deden ze het wel maar blijkbaar zit het pestgen bij meer mensen in hun genen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *