Het k-woord is weer gevallen en burgerservicenummer van Hector ligt op straat

Vandaag was alles goed tot na de lunch. Een paar kinderen uit Hector zijn klas treiteren hem al een tijdje en daar kan hij prima mee omgaan maar vandaag is de bom toch gebarsten. Het is niet zo dat Hector als enige de sigaar is qua pesten, er zijn meer kinderen in zijn klas die af en toe gepest worden. Die kinderen zijn samen met Hector vandaag naar hun mentor gegaan om aan te geven dat het zo niet verder kan. De mentor gaf aan dat hij volgende week dinsdag tijdens mentorles zou gaan praten over het plagen en toen dat bekend is geworden brak de hel los. Hector is vervolgens uitgemaakt voor snitch (verrader) en dik zwijn. Daar kan hij nog wel mee omgaan maar hij is ook uitgemaakt voor kankermongool en toen is de bom gebarsten. Hector heeft vervolgens een stoel weggetrapt en heel hard kutwijf geroepen tegen het meisje die dat tegen hem had gezegd. Op zich begrijpelijk. Voor sommige kinderen is het k-woord blijkbaar een heel gewoon scheldwoord zonder lading. Ze gebruiken het net zo makkelijk als Hector het woord kutwijf gebruikt. Er is alleen een maar… ze weet dat Hector zeer gevoelig is voor het k-woord omdat hij vorig jaar zijn moeder aan deze ziekte heeft verloren. Haar woordkeuze is dus op zijn zachtst gezegd vrij ernstig. Het is ook niet voor het eerst dat hij knapt op school doordat iemand het woord tegen hem gebruikt en met die kennis is het ziek om het k-woord tegen hem te gebruiken. Hetzelfde meisje bedreigde hem onlangs nog dat ze wel een roedel Marokkanen op hem zou afsturen. Dat soort types.

Het grappige is dat Peter zonder dat hij de kinderen die Hector pesten kent hij ze zo stuk voor stuk op de klassenfoto kan aanwijzen. Ze hebben dezelfde inteeltkoppen als van die mensen die Peter haten omdat hij bij “de media” werkt. Hector kan daar prima mee omgaan maar niet met het k-woord. Uiteindelijk is het vanmiddag zo geëscaleerd dat Hector is opgevangen in de lerarenkamer en dat Peter gebeld is door de zorgcoördinator en Hector zijn mentor over de gebeurtenis. Ondertussen heeft de teamleider van de school de les overgenomen en een kringgesprek gehad met de klas. Wat dat betreft heeft de school het prima opgevangen. Hector is naar huis gegaan en Peter kon niet naar huis want hij kon niet vervangen worden. We hebben uitgebreid gebeld en het besproken. Peter is blij dat Hector rustig is gebleven want hij was heel erg boos en dat is begrijpelijk. Morgen gaat de teamleider van de school hem begeleiden om weer in de klas terug te keren. Gelukkig is het bijna Pinksteren… kan iedereen weer een beetje afkoelen. Je vraagt je als vader wel af waarom een kind die al zo’n vreselijk jaar achter de rug heeft dit voor de tweede keer moet meemaken.

Om het voorval door te spreken en af te koelen zijn we ’s avonds uit eten gegaan bij eetcafe ’t Walletje. Dat was goed en ondertussen kwamen er ook veel berichten op Hector zijn smartphone binnen. Veel steunbetuigingen maar ook excuses van het meisje die hem had laten knappen vanmiddag. Dat heeft ze al vaker gedaan dus de vraag is dan ook wat de waarde van zoiets is. Hector concludeerde dat ze dat dan maar eens moet bewijzen.

Wat Hector niet wist maar Peter wel, was dat er eerder deze week bij Zalando een korting actie was op sneakers. Toen we samen keken waren de coole diepzwarte hippe sneakers met oranje zool in zijn maat net uitverkocht. Peter had ze stiekem al een dag eerder besteld. We hebben samen wel Crocs voor Hector besteld en toen die vandaag kwamen was zijn verbazing groot toen hij de doos opende. Hij kon gelukkig toch nog lachen. 
Hele hippe dingen die Peter af en toe ook een keer aan mag omdat hij ze heeft betaald en voor zijn midlife crisis momentjes….. De zolen zijn zo oranje dat ze bijna licht geven.

Nu we toch bezig zijn…. Peter heeft hartzeer. Eigenlijk alleen als hij thuis is en vooral op de momenten waarop hij niets meer te doen heeft en soms ook tijdens zijn slaap. Het komt vermoedelijk door de onthechting die gaande is in een periode van rouw. Het doet ook denken aan het gevoel van je eerste liefde die het uitmaakt. Nu we het daar toch over hebben, Hector heeft het vandaag ook uitgemaakt met zijn vriendin. Ook iets met onvoorwaardelijke steun in moeilijke tijden. Ingewikkeld allemaal.

Tot slot….. onze zorgverzekraar stuurde onlangs twee nieuwe zorgpassen. Probleem was dat de pas die voor Hector zou moeten zijn van iemand anders was. Slordig want op zo’n past staat naast persoonlijke gegevens ook een persoonlijk burgerservicenummer (BSN). Dat nummer van Hector ligt nu dankzij onze zorgverzekeraar vermoedelijk op straat want niemand weet waar zijn pas is gebleven.

In overleg met verzekeraar PNOzorg hebben we de verkeerd ontvangen zorgpas versnipperd en gevraagd of ze kunnen uitzoeken wat er met Hector zijn pas is gebeurd. Als iemand anders de pas van Hector heeft ontvangen brengt dat privacyrisico’s met zich mee. Zijn persoonsgegevens kunnen worden misbruikt en zijn BSN kan misbruikt worden voor identiteitsfraude. Inmiddels was dat al weer bijna een maand geleden en hebben we niets meer gehoord van PNOzorg. Daarbij heeft Hector ook nog geen vervangende pas ontvangen. Je gaat bijna denken dat die ook al weer is kwijtgeraakt. Feit is natuurlijk wel dat verzekeraars slordig omgaan met dit soort gevoelige persoonlijke informatie. Peter heeft namens Hector een klacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens:

L.s.,

mijn zorgverzekeraar PNOzorg in Houten stuurde mij een nieuwe zorgpas maar die bleek van iemand anders te zijn. Ze vermoeden dat de fout is gemaakt bij het bedrijft die de zorgpassen aanmaakt. Ik heb daarna niets meer vernomen. Mijn zorgpas kan dus ontvangen zijn door een onbekend persoon en daarmee ligt mijn BSN op straat. De passen worden ook gewoon per post verstuurd en niet per aangetekende post. Dat is vreemd omdat het om privacy gevoelige informatie gaat.

Vriendelijke groet,

Hector Nieman

Omdat Peter niets meer heeft gehoord van PNOzorg is hij zelf maar gaan onderzoeken wat er met Hector zijn zorgpas is gebeurd. Na wat speurwerk kwam Peter achter het telefoonnummer van de mevrouw waarvan wij een zorgpas hadden ontvangen. Zij heeft niet de pas van Hector ontvangen dus zijn ze niet per ongeluk verwisseld. Vermoedelijk is Hector zijn pas dus naar een onbekend persoon verzonden door het bedrijf die de zorgpassen op een brief plakt en in een envelop stopt…. Nou maar hopen dat die hetzelfde heeft gedaan als wat wij met de verkeerd ontvangen zorgpas hebben gedaan.

Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen, veel excuses en een lang weekend om allemaal even af te koelen en op adem te komen.

Oh ja maar dan nu toch echt als laatste puntje van de dag. We zagen vandaag nog een nieuwe foto langskomen op de Facebook pagina van de TU Delft waar Marlies ook nog op staat. Samen met al haar collega’s en coaches. Ze gebruiken hem nu als omslagfoto. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *