artikel 284 van het wetboek van strafrecht of negeren…..

Hector lag vanmorgen uitgeput op de bank en voelde zich niet zo lekker en had ook last van hoofdpijn. Omdat hij een belangrijk proefwerk had heeft Peter hem toch naar school gestuurd. Dat is niet leuk om te doen maar als vader met moedertaken moet je soms even doorbijten.

Veel reacties ook over de bedreiging van Hector. Dank daarvoor, dat is lief en ook fijn dat iedereen met ons meedenkt. Volgens de zus van Peter zijn de berichten voldoende om gebruik te maken van artikel 284 van het wetboek van strafrecht. Dat komt al gauw neer op een geldboete van zo’n 20k of een gevangenisstraf van ten hoogste 2 jaar.

hij die een ander door geweld of enige andere feitelijkheid of door bedreiging met geweld of enige andere feitelijkheid, gericht hetzij tegen die ander hetzij tegen derden, wederrechtelijk dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden

De bewijslast hebben we al verzameld via screencaptures van de WhatsApp berichten. De vraag is natuurlijk of we zover willen gaan. We zijn best toe aan een tropische vakantie ter waarde van 20.000 euro naar Bora Bora maar er is ook nog zoiets als negeren. We doen voorlopig dus nog even niks. Van actie krijg je namelijk ook weer reactie en daar hebben we nu even geen zin in. We stoppen onze energie liever in belangrijkere zaken.

Peter heeft overdag nog wat huishoudelijke klusjes gedaan en is met Trûlah de polder in geweest. Je ziet dat na een paar buitjes het water in de polder ook meteen weer een stuk schoner is.

Hector kreeg vandaag weer een slecht cijfer terug voor wiskunde. Normaal is het gemiddelde een 8 maar ook vandaag was het weer om te huilen. De biologie toets ging wel goed denkt Hector. Fingers crossed…. Hector heeft vanavond gegeten bij Ilona, Luc, Madelief en Job. Ze hebben worstjes van de biologische slager gegeten en geroosterde pompoen. Ilona gaf aan dat Hector een welkome gast aan tafel is en dat is fijn om te horen.

Peter had op zijn werk een leuk “#meToo” momentje. Een niet nader te noemen vrouwelijke verslaggever en dito redacteur noemden hem een lekker ding en dat hij er supergoed uitzag. Zelfs als je een gebroken hart hebt is het leuk om zoiets te horen. In de trein op weg naar huis was hij nog steeds aan het blozen….

Ondertussen groeit de stapel geld om de E-winch te kopen sneller dan we hadden gedacht…. straks is de levertijd 8 weken…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *