Slaaptekort uit zich in lichamelijke klachten bij Hector

Hector was vandaag deels op school en moest ook nog naar een cultureel centrum met zijn klasgenoten. Als Peter het goed begrepen heeft had niemand zin. Het zijn van die culturele instellingen die door de gemeente worden gesubsidieerd waar je iets met dansen, zingen of toneel kan gaan doen. Dat is leuk als je kind op de lagere school zit maar op deze leeftijd trekken ze dat niet meer.

Peter heeft het huishouden gedaan en is wederom lang met Trûlah de polder in geweest. Het was een rare dag want vandaag was er ook een persconferentie van het JIT wat onderzoek doet naar de MH17. Peter had erbij kunnen zijn maar het past er op dit moment gewoon even niet meer bij. In oktober 2015 maakte Peter de bovenstaande foto op de helikopterbasis Gilze-Rijen voor aanvang van de presentatie van het eindrapport over de oorzaak van de ramp met vlucht MH17 in Oost-Oekraïne.

Hij was daar om regie te doen van de presentatie die wereldwijd live is uitgezonden via alle grote televisie stations behalve in Rusland. Aan die houding van de Russen is bijna 3 jaar later nog steeds weinig veranderd. Morgen meer MH17 in de ministerraad maar ook via Bellingcat komen er morgen weer nieuwe feiten naar boven die zeer nieuwswaardig zullen zijn. Toen de MH17 op 17 juli 2014 was neergestort was Peter ook binnen 20 minuten in Den Haag. Daarna hebben we dagen lang uitzendingen gemaakt en iedereen was er kapot van. Hetzelfde gevoel komt nog steeds terug als we in een vliegtuig op vakantie gaan.

Door het verlies van Marlies slapen we allebei erg slecht. Hector zijn schoolleven wat op dit moment zeer intens is heeft daar vermoedelijk ook mee te maken. Peter wil in de buurt blijven als er iets met hem is en niet onbereikbaar zijn voor Hector. Dat is soms best lastig. Dat bleek ook vorige week toen hij bij een debat zat en niet naar huis kon toen Hector in tranen alleen thuis zat. Dat zijn nare momenten waarop je hart nog meer breekt.

Hector was vroeg uit school en we hebben samen nog een broodje gegeten. Daarna heeft Hector huiswerk gemaakt maar dat is qua tijd slechts 1/100 van de tijd die hij vandaag in gamen heeft gestoken. Daar gaan we wat aan doen. Daarnaast is het spel Fortnite toch vergif en verslavend want de ontwikkelaars voegen er elementen aan toe die verslavend werken bij kinderen. Peter denkt er over om toch maar ritueel Hector zijn PlayStation op te blazen. 
Peter heeft Trûlah nog een keer uitgelaten in de polder zodat Hector lekker lang kon chillen. Peter heeft de opbrengst van de verkoop van allemaal gadgets waar we niets meer mee doen bij de Rabobank in een machine gestopt. Peter moest tot laat werken in Den Haag en Hector heeft zelfstandig onze kano verkocht.

Niet omdat we die niet meer willen hebben maar het was toch best wel veel gedoe om steeds met een kano van 4,5 meter naar de polder te wandelen op een mislukt surfkarretje. Op de plek waar de kano lag zie je nog een zwarte afdruk van het silhouet van de kano omdat het gras onder de kano overleden is.

Vandaag was er een hoorzitting in De Tweede Kamer over aanpak en reductie van bijtincidenten door honden. Ingewikkeld materie en de gemoederen liepen hoog op toen een advocate een grapje maakte over de PVV. Bij zo’n debat heb je ook snijshots nodig en die had Peter nog wel van Trûlah. Ze maakte vandaag haar debuut op Politiek24…. pardon NPO Politiek en nee ze heeft nog nooit iemand (mens & dier) gebeten.

Toen Peter om 23:45 uur thuis kwam was Hector nog wakker omdat hij buikpijn had. Daar klaagt hij al de hele week over dus morgen zullen we hem maar eens een dagje thuis houden. Peter denkt dat Hector oververmoeid aan het raken is. Rustig aan dus dit weekend want volgende week heeft Hector CITO toesten….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *