De eerste Wereld Niet Roken Dag waarop Marlies niet rookt

Het was vandaag de Wereld Niet Roken Dag. Elk jaar gaan er 20.000 mensen in Nederland dood door roken. Zo ook Marlies vorig jaar, tenminste dat is aannemelijk want de plek op haar long die tumoren in haar hoofd veroorzaakten kan natuurlijk ook zijn ontstaan door een (fijn)stofdeeltje van de A13 maar die kans is klein. Marlies heeft jarenlang Camel en Gauloises Blondes (blauw) sigaretten gerookt maar dankzij Zyban (bupropion) is ze eind 2011 met het roken van sigaretten gestopt.

Dat duurde helaas niet lang want Marlies kreeg in mei 2014 tijdens een Poelmann familieweekend een sigaartje aangeboden van een neefje en is daarna begonnen met het roken van sigaartjes. Dat was natuurlijk haar keuze maar met de kennis van nu ook het begin van het einde. Marlies gaf zelf aan dat je rook van sigaren niet inhaleert en dat het roken van zo’n klein sigaartje niet zo schadelijk was als het roken van sigaretten. Het begon met een onschuldig gelegenheid-sigaartje maar op den duur rookte ze bijna een blikje blauwe pantertjes per dag.

Ongeveer een jaar voor haar dood begon ze ’s nachts ook last te krijgen van een rokershoest. Via een kennis van Peter wist ze dat, dat het teken is dat je echt moet stoppen met roken. Zijn vader was longarts en hij zei dat roken best enige tijd kon maar dat als je gaat hoesten je acuut moet stoppen met roken. Marlies stopte niet maar ging door en nu is ze er al meer dan 10 maanden niet meer. Dit is de eerste Wereld Niet Roken Dag waarop Marlies niet rookt. Het klinkt bijna onwerkelijk maar toch is het zo. Voor iedereen die nog wel rookt stop! Je gaat er echt dood aan….

Gisteren hadden we eten bij de snackbar gehaald en dat was achteraf toch niet zo slim. Toen Peter vanmorgen Hector zag was hij lijkbleek en moest hij constant naar het toilet. Met buikklachten naar school gaan is niet handig dus mocht Hector thuis blijven. Peter had er ook last van maar thuis blijven is geen optie als je moet werken.

Overdag heeft Hector thuis veel huiswerk gemaakt. Hij probeerde nog met Office for Mac te werken maar dan moet je als ouder eerst toestemming geven. Dat had Peter al gedaan maar de ingediende identificatie komt niet overeen met de naam op de rekening. Dat klopt want het is educatieve software die gekocht is via Slim.nl Na een uur bellen met de helpdesk moest Peter nogmaals de leeftijdsverificatie procedure doorlopen anders kunnen ze Hector zijn office niet activeren. Dit is precies waarom we thuis liever een Mac gebruiken. Dan heb je geen last van dit soort onbenullige dingen. Ondertussen zijn we hier al zo’n 3 uur mee bezig geweest en kunnen we nog steeds geen Microsoft Office gebruiken, terwijl we het gewoon gekocht hebben. Peter denkt erover om een illegale gekraakte versie te downladen… die werken tenminste.

Na het werk hadden we afgesproken in het centrum bij ’t Walletje om met Nitant te eten. We hadden hem al een tijd niet gezien en hadden het ook een beetje met hem gehad omdat hij tijdens de officiële onthulling van het mozaïek op het graf van Marlies niet kwam opdagen. Hector ontdekte op die dag via social media ook dat hij tijdens de onthulling een Belgische bierborrel had en dat valt dan zeg maar verkeerd.

We hebben het besproken en nu staan alle neuzen weer dezelfde kant op. Miscommunicatie, andere afspraken je kent het wel. We hebben goed bijgepraat en ook weer veel over Marlies gesproken. Net als Nitant missen wij haar ook nog steeds elke dag.

We hebben vandaag ook besloten om toch maar geen winch te kopen. Moeilijk maar wijs besluit. Uiteindelijk komt het erop neer dat we naast een winch ook nog veel hulpstukken nodig hebben en dat het dan wel heel erg kostbaar gaat worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *