We hebben de perfecte Tesla gevonden die we allebei kunnen gebruiken…..

Op de laatste dag van de week hadden we vanmorgen allebei buikpijn. Hector is wel weer naar school gegaan en Peter moest naar de huisarts. Dat bezoek was tweeledig. Aan de ene kant is Peter als alleenstaande vader best wel bang of misschien bewuster geworden dat het leven eindig is. Peter weet ook dat als hij omvalt Hector alleen is en met de kennis van nu weet hij ook dat de mensen aan wie hij Hector vorig jaar nog zou toevertrouwen nu ineens niet meer bovenaan de lijst staan. Wat dat betreft staat ons leven niet alleen op zijn kop door de dood van Marlies. Peter ging naar de huisarts omdat hij dacht dat hij hartklachten had. Dat gebeurde de afgelopen tijd vooral bij het opstaan en op het moment dat zijn wekker afging. Een soort branderig gevoel op zijn borst. Peter had het met Hector besproken en die zei dat Peter naar de huisarts moest. Vanwege het tijdsverschil met Curaçao had Peter vannacht nog gechat met Marit en (weer) maar 4 uur geslapen dus als je, je in die staat laat doormeten bij een huisarts en ze sturen je naar huis dat alles goed is, dan is het ook goed. Soort van 50+ APK, doel is in ieder geval om heel te blijven tot Hector 18 is…

Na de huisarts moest Peter naar Den Haag om voor Hector boodschappen te doen bij SickBoards. Om een lang verhaal kort te houden… we hebben een Boosted Board gekocht. Ze maar de Rolls Royce onder de elektrische longboards. Stond al lang op ons verlanglijstje en als Marlies er nog was geweest zou hij nu nog steeds op ons verlanglijstje staan.

We hebben onlangs wel al onze gadgets die aangedreven werden door fossiele brandstof en de spullen die we nooit meer gebruikten de deur uitgedaan en gespaard voor een winch. Die kopen we niet dus hadden we nog wat geld over voor een Boosted Board.

We beginnen eerst maar eens met één board. Voor wie niet snapt wat het is. Het is een skateboard met 2 ingebouwde motoren aangedreven door een krachtige minuscule Tesla accu.

De besturing werkt via een controller die je in je hand moet vasthouden als je gaat rijden. Gas geeft je door aan een wieltje te draaien en je kan ook goed remmen.

Tot slot.., tuurlijk mag je ons Boosted Board uitproberen…. wel graag toestemming van je ouders en voor eigen risico. De meeste mensen die er voor het eerst opstaan zien er zo uit als ze gas geven. Het Boosted Board vliegt onder je vandaan en is aan het eind van de straat als je op het asfalt valt…. We hebben wel Trûlah als bonus. Ze zal iedereen na een val weer bij bewustzijn likken.

We hebben afgesproken dat we altijd een helm dragen. Ook gezien Hector zijn Jackass periode uit zijn jeugd… Onze Boosted Board staat nu nog op beginners mode dus snoeihard gaan we voorlopig nog niet. Hector had vandaag weer Cito maar kwam in de problemen bij Nederlands omdat hij sommige dingen even kwijt was. Volgende week moet hij nog een Cito toets inhalen omdat hij gisteren ziek was.

Na het unboxen van de Boosted Board moesten we al weer weg. We zijn samen bij de kapper geweest en dat was leuk. Lekker kort zodat we onze skate helmpjes passen 🙂 Veel tijd om te skaten hadden we niet want het regende buiten en een nat wegdek is gevaarlijk voor een elektrisch longboard.

Hector zijn haar is super goed geknipt dit keer. Blijkbaar heeft hij goed verwoord wat zijn wensen zijn. ’s Avonds hebben we een (magere) hamburger gegeten van de BBQ met salade en stokbrood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *