De papierwinkel is klaar en wij zijn ook klaar met familie die niet onze familie is

Peter en Hector gingen vanmorgen om 08:00 uur samen de deur uit. Hector naar school en Peter naar de huisarts om bloed te prikken om zijn cholesterol te meten. Dat was nog onderdeel van de check up van vorige week. Ondertussen was iedereen in huis al om 06:30 uur wakker omdat Hector zijn wekker dan afgaat maar zelf blijft hij dan pitten. Grrrr.

Hector heeft op school nog hard kunnen werken aan zijn werkstuk en Peter heeft de papierwinkel kunnen afsluiten. In de middag is Peter met Trûlah de polder in gegaan en heeft hij met andere Peet de staat en de straat besproken. Peter schreef het al eerder maar als je een hond hebt weer je wat er echt speelt in de samenleving. Vlak voordat Peter naar Den Haag ging heeft hij Hector nog even kunnen zien en dat is altijd fijn. Niets is zo erg als in Den Haag zitten en op afstand vernemen dat Hector verdrietig thuis komt.

Voordat Peter naar de redactie ging is hij nog gauw even langs gegaan bij het Paleis van justitie in Den Haag. Niet omdat hij stout was geweest maar om te laten weten wat de inhoud was van de boedel na het overlijden van Marlies en de baten en lasten. Als je een kind hebt willen ze dat weten en dat moet je allemaal netjes aantonen met kopieën van de hypotheek, trouwboekje, bankgegevens, testament, levensverzekering etc, etc…

Op hetzelfde moment viel thuis ook de voorlopige aanslag van de fiscus over 2017 op de deurmat dus we zijn klaar met de “scheiding” van de financiën en op papier is alles uit elkaar getrokken. Alles wat er betaald moest worden is betaald en Peter kan iedereen aanraden om een goede uitvaart verzekering af te sluiten of als het zover is je restanten af te laten schieten in een vuurpijl.

Hector kreeg vanmiddag zijn nieuwe Vans remmen binnen uit Engeland. Geen idee waarom maar Vans zijn daar een stuk goedkoper dan hier. Zelfs als je ze laat opsturen. Iedereen in de VS draagt zwarte Vans op zijn Boosted Board dus Hector nu ook.

Hector heeft ze ‘s avonds meteen getest in de polder en is van Deft naar Schiedam gereden en weer terug op zijn Boosted Board. Peter moet wel even slikken als hij dat via social media verneemt maar het is net als toen hij voor het eerst op de fiets naar school ging…. loslaten….

Peter raakt nooit in de stress op zijn werk maar vandaag dacht hij dat hij gehackt was. Een van de onderwerpen in Nieuwsuur was ineens spontaan verdwenen terwijl hij die vlak voor de uitzending nog bekeken had. Bleek dat iemand dat item per ongeluk vlak voor de uitzending had overschreven met een geheel ander onderwerp… Daar kom je dan achter op het moment dat Dominique naar een onderwerp praat wat dus net spontaan is verdwenen… In Den Haag verdween vandaag nog meer want tijdens het 20:00 uur Journaal was een deel van de skyline van Den Haag bij Ron in de zeemist verdwenen.

Om 22:00 uur waren vrijwel alle nieuwe gebouwen in de skyline van Den haag in de zeemist verdwenen. Best wel een apart gezicht en koud als je door die mist naar huis fietst. Hector was nog wakker en we hebben samen de laatste knoop doorgehakt waar Hector eigenlijk niet over wil spreken.

We hebben net voor het slapen in het gezagsregister bij de rechtbank in Den Haag laten vastleggen dat Peter zijn zus en daarmee ook Stammie 🙂 het gezag over Hector kunnen uitoefenen als Peter van zijn Boosted Board valt. Peter heeft vandaag nog wel kniebeschermers en een extra helm besteld…. Ze zijn qua familie de meest stabiele mensen die we kennen en ook de enige waarvan Hector zegt dat hij ze vertrouwd.

De vertrouwenskwestie is het afgelopen jaar bij Hector behoorlijk op de proef gesteld, eerst verlies je, je moeder en dan merk je als kind ook dat iedereen van haar familie (behalve haar vader) verder gaat met zijn leven, het niet meer met je over je moeder heeft, niet meer langs komt en dat toezeggingen die zijn gedaan allemaal losse flodders zijn. Er is van de Poelmann familie niemand die hem dit jaar een appje heeft gestuurd om hem te vragen hoe het met hem gaat. Dat is pijnlijk maar ook de realiteit van deze tijd. De wereld draait door, ook als je moeder er niet meer is. Het is naast haar familie helaas ook de realiteit van veel andere mensen die we kennen. Wat dat betreft hebben we vandaag niet alleen de papierwinkel afgesloten maar ook een deel van de Poelmann familie die vooral familie van Marlies bleek te zijn en niet meer voor Hector. Hector heeft de genen van Marlies en is vooral van het pappen en nathouden maar Peter gaat zijn energie er niet meer insteken. Er zijn momenten dat je echt klaar bent met mensen en dat is nu.

Update 26 juni: 

Op het bovenstaande bericht zijn de afgelopen maand nogal wat reacties gekomen van Poelmannen die zich aangesproken voelen maar die wij helemaal niet bedoelen. Het gaat vooral om de mensen die Marlies maar ook ons vorig jaar hebben bijgestaan en na verloop van tijd niets meer van zich laten horen. De mensen die we daardoor ook nooit zagen of weinig contact mee hadden bedoelen we dus absoluut niet. Peter had dat misschien beter moeten formuleren en het was ook zeker niet zijn intentie om mensen te beledigen. Het ging Peter er vooral om dat het pijnlijk is voor Hector omdat hij in de meest ingewikkelde periode van zijn leven mensen om zich heen had die niets meer van zich laten horen. Dat raakt Peter ook en daarom heeft hij dat opgeschreven. Dus voordat we nog reacties gaan krijgen van Boudewijn Poelmann van de Nationale Postcode Loterij dit is het punt wat Peter probeerde te maken.

Een gedachte over “De papierwinkel is klaar en wij zijn ook klaar met familie die niet onze familie is

  1. Moeilijk zulke beslissingen. Moedig dat jullie dat doen en dan ook nog eens opschrijven! Ballast waar je niks aan hebt moet je overboord gooien, anders zink je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *