Stress om een pen van 20 eurocent, in Hector zijn klas kan het….

Hector heeft vandaag officieel toestemming gekregen dat hij tijdens gymles huiswerk mag maken in de aula. Dat had hij niet goed gecommuniceerd maar dat is nu opgelost. Er was vandaag ook nog gedoe om een pen. Hector had die van een klasgenootje geleend tijdens Engelse les en toen hij die pen op de tafel teruggooide van diegene van wie hij de pen had geleend viel de pen op de grond. De leraar Engels gooide de pen vervolgens in de prullenmand. Omdat Hector de pen geleend had zou hij technisch gezien aan het eind van de les de pen uit de prullenbak moeten halen en teruggeven maar hij heeft dat niet gedaan. Daar kwam weer gedoe van en zelfs toen Hector had toegezegd dat hij morgen een nieuwe pen zou geven bleef daar gedoe over via WhatsApp. Niet door diegene van wie hij de pen had geleend maar door de vaste treiter types. Je vraagt je dan ook af waarom de leraar Engels die pen in de prullenmand gooit. Maar die is waarschijnlijk ook klaar met zo’n klas met klierende kinderen vlak voor de zomervakantie.

Hector had vanmiddag nog bijles van Sanne. Peter zat in Den Haag en was in de morgen gehersenspoeld door Ingrid van Engelshoven. De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een bijzondere voorkeur voor het woord euhhh vermoedelijk heeft ze het vandaag duizend keer gebruikt in een debat.

Hector kreeg vandaag nog een goed cijfer voor biologie. Hij had een plantenanatomie tekening gemaakt en daarbij de voortplanting van een plant omschreven. We hebben vandaag pompoensoep gegeten en die was heerlijk. Daarna gele curry met gele rijst. Ook erg lekker. Na het eten zijn we nog een rondje in de polder gaan rijden. Dat was lekker en we hebben weer veel geleerd.

Onderweg kreeg Hector steeds berichten binnen via een app. Dat bleek dan weer zo’n kutkind van school te zijn die zich altijd overal mee zit te bemoeien en te treiteren. Het zijn van die dingen die Peter niet meer begrijpt en ook geen geduld meer voor heeft. Uiteindelijk kregen we zelfs thuis nog ruzie over de geleende pen van 20 eurocent. Dat was ook een moment waarop Hector Marlies mist als scheidsrechter of als mediator en in tranen uitbarst. Peter is dan weer in de stress omdat hij boos is geworden op Hector etc, etc. Morgen weer een nieuwe dag, met een nieuwe pen en zonder tranen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *