Schoolgedoe opgelost maar nu weer vierkante wielen op onze Boosted Boards

De dag begon vanmorgen weer vroeg. Hector naar school, Trûlah uitlaten en daarna mee met de Roedel. Peter moest nog even de was ophangen en daarna gauw door.

Dolf had zich voor de tweede dag gedrapeerd op de koelkast in de keuken zodat hij alles goed kan overzien. Binnen en buiten want als Trûlah er niet is gaat Dolf waken, nou ja soort van. In Den Haag zijn tot 19 augustus zandsculpturen te zien op het Lange Voorhout en Peter is daar vanmorgen vroeg even gaan kijken.

De kunstwerken zijn daar gemaakt vanwege het Wereldkampioenschap Zandsculpturen en de stoomwals heeft gewonnen.

Dus… als je binnenkort gaat shoppen in Den Haag ga even kijken. Het is gratis en leuk om even te zien. Op donderdag en zondag is er ook de Haagse antiek- en boekenmarkt. Vooral de antiekmarkt is leuk om te bezoeken. Meer foto’s op Peter zijn InstaGram.

Het pennendrama van gisteren op school was vandaag weer opgelost. Vandaag had Hector ontdekt dat hij moeite heeft met grammatica. Het zou kunnen dat de basis op de lagere school niet voldoende is geweest maar het kan ook aan iets anders liggen. De lerares Nederlands had hem vandaag geholpen maar het grammatica probleem van Hector had ze nog nooit eerder meegemaakt. We gaan kijken hoe we dat kunnen oplossen. Peter, maar ook Marlies hebben op de lagere school hier en daar ook wat gemist maar daar kan je later makkelijk omheen schrijven. Probleem voor Hector is dat hij nu moet laten zien hoe het in elkaar steekt en dat is dus lastig. Peter zat vandaag in de Tweede Kamer. Belangrijkste debat van de dag had te maken met de problemen van Air France die door o.a. stakingen de goed presterende partner KLM langzaam aantast.

Toen Peter thuis kwam zijn we samen naar de Chinees in de buurt gegaan om eten te halen. Die kookt op zich redelijk goed en ook gezond. Daarna moest er geklust worden.


We zijn lid van de Nederlandse Boosted Board riders en daarbij hoort ook een WhatsApp groep met dagelijkse updates. In de updates zitten heel veel tips en als er nieuwe gear uitkomt dan lees je dat daar het eerst. De gear van deze week waren nieuwe banden. Banden zijn essentieel voor een longboard en zeker als je vrij hard gaat. We hebben dus twee setjes (zomerbanden) besteld.

Probleem was alleen dat de wielen voor de achterkant net iets te breed waren dus moest er een stukje af. Maar hoe doe je dat? 2mm lijkt weinig maar het polyurethaan waarvan de wielen zijn gemaakt schuur je er niet zomaar even af. We hebben een stukje geschuurd door het wiel andersom op de achteras te monteren en dan het wiel hard te laten draaien maar nu wiebelen ze. De zijkant is dus niet helemaal vlak afgeschuurd….. Morgen maar even langs de KwikFit….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *