Geen ontbijt op bed, geen cadeaus kortom de perfecte vaderdag!

Het was vandaag vaderdag, het feest der commercie en dus doen we daar niet aan. De vader van Peter heeft eigenlijk ook nooit aan vaderdag gedaan en dat heeft Peter overgenomen. Toen Peter hem vandaag belde nam hij niet eens de telefoon op. That’s the spirit 🙂 Peter heeft ook liever dat Hector lekker uitslaapt dan dat overspannen gedoe van ontbijt maken en cadeautjes geven.

Peter is het afgelopen jaar wel meer vader geworden dan dat hij ooit had kunnen vermoeden. Marlies is nu bijna 11 maanden dood en in zo’n eerste jaar hakt je vaderrol er behoorlijk in. Vooral omdat je naast vader ook ineens moeder moet zijn. Vaders kunnen natuurlijk geen moeder zijn maar na 11 maanden improviseren kan Peter wel stellen dat de moedertaken best wel goed gaan. Vandaag kreeg Peter ook veel lieve berichten en telefoontjes op vaderdag. Much appreciated! Hierbij een citaat uit een lief bericht wat Peter van Nitant kreeg:

Happy father’s day Peter. I never mentioned to you explicitly, but I’m very proud of you and the responsibilities time/ situation put on you after Marlies. You have taken up a role of being both the parents to Hector and it can be very challenging sometimes. But whenever I see him I’m reassured that the kind and loving child that Marlies brought Hector to become, is just the same… and that credit goes to you. Many challenges ahead of being a father but I’m sure you will be the best! And I will always have your back ??

Dat Peter het goed doet na de dood van Marlies hoort hij wel vaker. Omdat hij niet zo goed om kan gaan met complimenten doet hij die complimenten altijd af met zijn vaste dooddoener dat diegene die het compliment geeft het precies hetzelfde zou doen als hem of haar ooit zo iets zou overkomen. Omdat het vandaag vaderdag is wil Peter toch graag laten weten dat dat soort complimenten hem goed doen. Het voelt altijd goed om te horen dat je het goed doet. Maar als het niet zo is dan hoort hij dat natuurlijk ook graag….

Vanmorgen mocht Peter lekker uitslapen want Trûlah logeerde vanwege onze trip naar Utrecht nog op de Roedelboerderij. Het is echt heel fijn dat dat kan en we waarderen dat zeer! We hebben Trûlah tussen de middag opgehaald en zijn met haar op de fiets door de polder naar huis gegaan.

Thuis moest er weer geleerd worden. Hector heeft een planning gemaakt voor zijn proefwerkweek die van begint op 25 juni. Dat zal een spannende week worden dus volgend weekend gaan we het ook even wat rustiger aan doen. Gelukkig is Peter in Hector zijn proefwerkweek ook s’avonds thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *