Hector zijn eerste topcijfer in de toetsweek is binnen

Vannacht hoorde Trûlah dat Dolf (onze kat) aangevallen werd in de achtertuin en besloot om te gaan helpen. Ze was alleen vergeten dat ze niet meer door het kattenluikje past dus was er een enorme nachtelijke klap te horen in de buurt plus geblaf omdat ze Dolf niet kon ontzetten. Gebroken nachten zijn we wel gewend maar dit was weer nieuw. Ergste was vooral dat Hector er ook wakker van geworden is en dat hij in zijn toetsweek alle slaap hard nodig heeft…..

Hector had vandaag een repetitie wiskunde en godsdienst. Volgens Hector was godsdienst moeilijk maar het kan ook goed zijn gegaan. Twijfelgeval.

Tussen de middag kwam er in ieder geval al positief nieuws want voor zijn repetitie geschiedenis heeft Hector een 7,9 gehaald. Peter is helemaal trots maar ook Marit en Marlies (zus van Peter) via de apps en natuurlijk ook onze (en jullie) Marlies die het vast vanaf een wolk allemaal in de gaten aan het houden is. Morgen heeft Hector Nederlands en aardrijkskunde. Spannende tijden.

Buurman Luc had gezien dat de Bobby’s gin in de aanbieding was en dat hebben we besteld. De 3 dozen op de foto zijn wat overdreven want daarin zit ook meteen voor de hele zomer Pellegrino Aqua Tonica in en een fles Seedlip. Dat is gin zonder alcohol. Kan Hector in de vakantie ook eens een keer proeven hoe dat smaakt.

Omdat Peter vanavond vrij was hebben we buiten gegeten met Trûlah aan tafel. Het blijft wonderbaarlijk dat ze niks pikt terwijl we aan het eten zijn. Toen de pakjes bezorger kwam heeft ze overigens wel de resten van de caesarsalade opgegeten.

Grappig is ook dat ze de Sanpellegrino Aranciata Amara wel lekker vindt ruiken. Wat dat betreft is ze soms, heel soms echt een meisje die heel veel lawaai kan maken.

Qua eten hebben we het rustig aan gedaan op de BBQ. Hector had het eten vanmiddag gehaald bij de Appie en dat is superlief. Salade, hamburgers, runder chipolata worstjes en stokbrood. Na het eten heeft Hector nog zitten leren en Peter de hut een beetje opgeruimd. Het water in de hottub is 30 graden! Helaas hadden we vandaag geen tijd om het water te testen maar het moet nu echt heerlijk zijn.

Tot slot nog dit. Peter schreef begin juni het volgende:

De vertrouwenskwestie is het afgelopen jaar bij Hector behoorlijk op de proef gesteld, eerst verlies je, je moeder en dan merk je als kind ook dat iedereen van haar familie (behalve haar vader) verder gaat met zijn leven, het niet meer met je over je moeder heeft, niet meer langs komt en dat toezeggingen die zijn gedaan allemaal losse flodders zijn. Er is van de Poelmann familie niemand die hem dit jaar een appje heeft gestuurd om hem te vragen hoe het met hem gaat. Dat is pijnlijk maar ook de realiteit van deze tijd. De wereld draait door, ook als je moeder er niet meer is. Het is naast haar familie helaas ook de realiteit van veel andere mensen die we kennen. Wat dat betreft hebben we vandaag niet alleen de papierwinkel afgesloten maar ook een deel van de Poelmann familie die vooral familie van Marlies bleek te zijn en niet meer voor Hector. Hector heeft de genen van Marlies en is vooral van het pappen en nathouden maar Peter gaat zijn energie er niet meer insteken. Er zijn momenten dat je echt klaar bent met mensen en dat is nu.

Daar zijn nogal wat reacties op gekomen van Poelmannen die zich aangesproken voelen maar die wij helemaal niet bedoelen. Het gaat vooral om de mensen die Marlies maar ook ons vorig jaar hebben bijgestaan en na verloop van tijd niets meer van zich laten horen. De mensen die we daardoor ook nooit zagen of weinig contact mee hadden bedoelen we dus absoluut niet. Peter had dat misschien beter moeten formuleren en het was ook zeker niet zijn intentie om mensen te beledigen.

Het ging Peter er vooral om dat het pijnlijk is voor Hector omdat hij in de meest ingewikkelde periode van zijn leven mensen om zich heen had die nu niets meer van zich laten horen. Dat raakt Peter ook en daarom heeft hij dat opgeschreven. Dus voordat we nog reacties gaan krijgen van Boudewijn Poelmann van de Nationale Postcode Loterij dit is het punt wat Peter probeerde te maken en nu houden we er echt over op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *