Hector gaat deze week even afkoelen in de hottub

De dag begon vanmorgen om 07:45 uur prachtig, mooi weer, blije beesten, blije Hector en blije Peter. Als het mooi weer is, is dat ook niet zo moeilijk. Maar Hector is ook blij dat zijn proefwerkweek achter de rug is en dat het bijna vakantie is.

Hector zat zo goed in zijn vel dat hij zelfs twee verschillende schoenen aantrok naar school. Dat heeft iets met zelfvertrouwen en trots te maken en dat is hij omdat hij de afgelopen week veel goede cijfers heeft gehaald.

Zo ook vandaag. Hector kreeg een 8,3 voor zijn proefwerk Engels wat hij vorige week had en daarmee zijn alle cijfers binnen. Bijzondere score weer. Daarbij ook een verassing want hij haalde voor een SO Frans ook nog een 7. Hector nog blijer dan hij al was.

Niet veel later kwam Hector alleen huilend naar huis omdat hij op school gepest was. Dat gebeurd natuurlijk wel vaker en Hector heeft een dikke huid en een goed oplossend vermogen maar nu was hij er helemaal klaar mee. Hector heeft de afgelopen tijd keihard gewerkt om zijn cijfers te verbeteren met als doel om over te kunnen gaan. Ook voor zijn proefwerkweek de afgelopen week heeft hij hard geleerd. Vandaag was er iemand in zijn klas die hem daarmee zat te treiteren. Zo van he, he heb je eindelijk ook een keer een voldoende gehaald.

Hector probeerde diegene uit te leggen dat het voor hem erg moeilijk was om dit jaar te leren maar dat negeerde diegene. Daarop is Hector weggelopen om escalatie te voorkomen en hij was verdrietig. Hector kreeg vervolgens bijval van andere leerlingen omdat hij is genegeerd en toen is het uit de hand is gelopen. De leerling heeft toen iets gezegd van ik heb het ook moeilijk omdat mijn ouders zijn gescheiden. Hector heeft toen gezegd dat de leerling zijn moeder nog heeft en toen was het over. Hij bleef Hector negeren toen Hector het wilde uitpraten. Hector heeft daarop besloten om naar huis te gaan. De leerling pest Hector wel vaker maar nu kwam het op Hector over als je moet niet zeuren dat je moeder dood is want ik heb het ook moeilijk. Samen met de stress om goede cijfers te halen om over te kunnen gaan en iemand die daar dan heel erg denigrerend over doet is er toen blijkbaar bij Hector iets geknapt.

Peter heeft met Hector gesproken en besloten dat hij de rest van de week maar even samen met Trûlah moet bijkomen. De toetsen zijn voorbij, de cijfers zijn binnen en het is mooi weer buiten. Perfect om even op adem te komen en terug te denken wat er allemaal is gebeurd het afgelopen jaar. Soms kan het echt allemaal teveel zijn en dat moment was vandaag. Het is sowieso al bijzonder dat Hector na de dood van Marlies meteen naar school is gegaan en dat hij dit jaar heeft volbracht. Peter heeft daar echt heel veel bewondering voor en nog meer hoe Hector zich heeft weten te herpakken qua cijfers de afgelopen tijd.

Peter heeft Trûlah nog even uitgelaten en is daarna naar Den Haag gegaan om te werken. Trûlah en Dolf zijn samen gaan afkoelen op de hardstenen vloer in huis en Hector in de hottub. Als vader zijn dit wel de meest vreselijke dagen om weg te gaan om te werken.

Hector stuurde nog een update dat het met hem en de beesten goed ging. Toen Peter laat thuis kwam hebben we elkaar nog even gezien en lag Hector samen met Trûlah op de bank.

2 gedachten over “Hector gaat deze week even afkoelen in de hottub

 1. Fijn, die mooie cijfers Hector; fantastisch gedaan – nu maar even bijkomen!!!!!!!
  en Peet,
  Je moet een boekje gaan maken over de liefde van 2 huisdieren.
  altijd prijs!!!!
  En……..je hebt al een heleboel erg leuke foto’s.

  • Ja het is inderdaad wel bijzonder hoe Trûlah en Dolf met elkaar omgaan. Mooiste is vaak midden in de nacht als Dolf mee gaat met Trûlah uitlaten. Rennen ze samen los in de polder maar dat is lastig vast te leggen qua beeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *